Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

مضرات و عوارض جدی نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان

اشتراک گذاری این نوشته

همه ما چندین بار شنیده‌ایم که صبحانه، مهمترین وعده غذایی در روز است! شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهند به ویژه برای کودکان و دانش آموزان، صبحانه یک وعده غذایی بسیار مهم است. خوردن صبحانه باعث بهبود رفتار کودکان در مدرسه می‌شود و الگوهای غذایی نامناسب می‌تواند رشد و تکامل نوجوانان را مختل کند. به زبان ساده، یک وعده صبحانه کامل، انرژی مورد نیاز در طول روز و مواد مغذی لازم برای رشد و توسعه را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهد. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد عوارض نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان صحبت کنیم.

نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان چه عوارضی دارد؟

بحث بر سر اهمیت صبحانه همیشه وجود داشته و بسیاری از کارشناسان اصرار دارند که وعده غذایی صبحگاهی بخش ضروری یک رژیم غذایی سالم است.

تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن صبحانه ممکن است به ویژه برای کودکان و دانش آموزان مهم باشد و انرژی مورد نیاز آن‌ها در مدرسه را تأمین کند. همچنین خوردن یک وعده صبحگاهی کامل در خانه ممکن است به سلامت روانی اجتماعی بهتر در کودکان و نوجوانان منجر شود.

یافته‌ها حاکی از آن است که نخوردن صبحانه یا خوردن آن خارج از خانه، با خطر مشکلات سلامت جسمی و روانی مرتبط است. همانطور که اغلب گفته می‌شود، صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است؛ اما اکثر کودکان صبحانه نمی‌خورند که این موضوع می‌تواند عوارض جدی در پی داشته باشد. برای کودکان و نوجوانان، خوردن یک وعده صبحگاهی کامل و منظم با عملکرد در مدرسه و پیشرفت تحصیلی، ارتباط مثبتی دارد. حال در این قسمت می‌خواهیم عوارض نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان را بیان کنیم:

نداشتن انرژی کافی برای مدرسه

در کوتاه مدت، خوردن یک صبحانه با کیفیت خوب می‌تواند احساس هوشیاری و انگیزه یادگیری دانش آموزان را افزایش دهد. گردش متابولیک بالا و نرخ رشد سریع کودکان به این معنی است که آن‌ها به تغذیه مطلوب نیاز دارند. آن‌ها در طول شب هنگام خواب نیاز بیشتری به ذخایر گلیکوژن (یا انرژی) دارند و از آنجایی که معمولاً مدت بیشتری نسبت به بزرگسالان می‌خوابند، زمان طولانی‌تری را ناشتا هستند. بنابراین، خوردن یک صبحانه مغذی برای تأمین سوخت برای اکسیداسیون گلوکز اهمیت ویژه‌ای دارد.

هنگامی که سطح گلوکز خون پایین است، هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌شوند که می‌توانند باعث تحریک‌پذیری شوند. این امر می‌تواند بر تمرکز کودک تأثیر بگذارد و حتی ممکن است باعث طغیان‌های مخرب شود. کودکانی که صبحانه نمی‌خورند، انرژی کافی برای حضور در مدرسه را ندارند و دائماً با این چالش سروکله می‌زنند.

خوردن یک صبحانه کامل می‌تواند منجر به عملکرد تحصیلی بهتر و لذت بیشتر از مدرسه شود. همچنین، کودکانی که صبحانه را حذف می‌کنند، بیشتر در کلاس اختلال ایجاد کرده یا از مدرسه غیبت می‌کنند. خوردن منظم صبحانه می‌تواند منجر به افزایش یادگیری دانش آموزان شود.

در درازمدت، خوردن صبحانه بر سلامت کودک تأثیر می‌گذارد که به نوبه خود، تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز خواهد داشت. تحقیقات نشان داده‌اند که نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان منجر به عدم یادگیری دروس در مدرسه می‌شود.

همچنین سلامت روان و خوردن صبحانه باهم در ارتباط هستند. غذاهای معمول صبحانه مانند شیر، غلات صبحانه غنی‌شده و نان، منابع خوبی از مواد مغذی هستند که بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارند. تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن صبحانه‌ای که باعث افزایش دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی در ابتدای روز شود، می‌تواند به سلامت روانی در نوجوانان منجر شود.

از طرفی دیگر، کودکانی که صبحانه نمی‌خورند، بیشتر به خوردن میان وعده روی می‌آورند. میان وعده‌ها می‌توانند تا یک چهارم انرژی دریافتی روزانه را در برخی از کودکان و دانش آموزان تأمین کنند. از آنجایی که مصرف میان ‌وعده اغلب با مواد غذایی پرانرژی مرتبط با اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی مرتبط است، باید به کودکان یاد بدهیم که صبحان بخورند و کمتر به سراغ میان وعده‌های چاق‌کننده بروند.

نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان و تأثیر آن بر سلامت روانی اجتماعی

سلامت روانی اجتماعی اصطلاحی است که برای توصیف بهزیستی عاطفی، اجتماعی و جسمانی استفاده می‌شود. سلامت روانی اجتماعی شامل بهزیستی روانی و همچنین رفاه اجتماعی و جمعی می‌شود.

طبق مطالعه‌ای که بین گروهی از کودکان انجام شد، مشخص شد کودکانی که صبحانه نمی‌خورند، دچار مشکلات عاطفی، بیش فعالی، مشکل در رفتار اجتماعی و مشکل در ارتباط با هم‌سالان خود می‌شوند.

ناگفته نماند که نه تنها نخوردن صبحانه برای کودکان و دانش آموزان می‌تواند باعث مشکلات روانی اجتماعی شود؛ بلکه خوردن صبحانه در خارج از خانه هم می‌تواند مشکلات روانی اجتماعی فراوانی برای کودکان به وجود بیاورد.

کاهش متابولیسم

کودکان معمولاً در مقایسه با بزرگسالان دارای میزان متابولیسم بالاتری هستند. این واقعیت به خودی خود توضیح می‌دهد که چرا کودکان برای کمک به روند رشد خود به غذای مغذی بیشتری نیاز دارند. هنگامی که عرضه مواد غذایی طبیعی باشد، متابولیسم بدن باعث سوزاندن کالری بیشتری می‌شود که می‌تواند به رشد سریع بچه‌ها کمک کند. اگر کودک به طور مداوم صبحانه را حذف کند، به این معنی است که کودک تقریباً ۱۲ ساعت مواد مغذی دریافت نمی‌کند که می‌تواند سرعت متابولیسم را کاهش دهد و به طور جدی بر روند رشد تأثیر بگذارد.

افزایش خطر ابتلا به دیابت

لوزالمعده انسولین تولید می‌کند که به هضم گلوکز کمک کرده که راه خود را از غذایی که می‌خوریم به خون پیدا می‌کند. بی نظمی در سطح قند خون ناشی از زمان‌های طولانی غذا نخوردن در کودکان می‌تواند مقاومت به انسولین در بدن ایجاد کند. مقاومت به انسولین می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

عدم تمرکز

هر دفعه که کودک صبحانه نمی‌خورد، مانع رسیدن مواد مغذی به مغز می‌شود. عملکرد صحیح مغز به تأمین مواد مغذی نیاز دارد. ۱۲ ساعت در روز بدون غذا بر تمرکز و قدرت اراده کودک تأثیر می‌گذارد و عملکرد او در مدرسه ممکن است تغییر پیدا کند.

بد خلقی

آیا تا به حال مدیر مدرسه به شما گفته که کودک‌تان بداخلاق است و بدخلقی می‌کند؟ این ممکن است یک عارضه جانبی از حذف مهمترین وعده غذایی در روز توسط کودک شما باشد! نخوردن مداوم صبحانه ممکن است منجر به عادت کردن کودک به گرسنگی حاد شود؛ اما به طور کلی بر تعامل کودک با دنیا تأثیر می‌گذارد.

ثبت نام در خبرنامه

دریافت به روز ترین اطلاعات و اخبار ما

مقالات بیشتر

همه چیز را با ما در میان بگذارید

drop us a line and keep in touch

ثبت نام شروع شد!!

شروع پیش ثبت نام مدرسه آفاق ویستا

به اطلاع اولیا گرامی میرساند ، پیش ثبت نام پیش دبستان و دبستان پسرانه آفاق ویستا شروع شد.به همین جهت اولیا گرامی میتوانند با تکمیل فرم پیش ثبت نام از طریق دکمه زیر ، برای ثبت نام فرزند خود اقدام کنند.

Call Now Button