Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

تکنیک تقویت دیکته دانش آموزان ابتدایی | تقویت املای دانش آموزان

اشتراک گذاری این نوشته

نوشتن املای صحیح کلمات، کار سختی است. فرقی هم ندارد که کودک نتواند کلمه مناسبی برای افکار خود پیدا کند یا املای صحیح کلمه را نداند، چالش‌های نوشتن می‌تواند بچه‌ها را ناامید کند. مسائلی مانند تفاوت‌های پیچیده یادگیری یا بی‌علاقگی ساده می‌تواند کودکان را از عشق به نوشتن باز دارد. با این حال، برخلاف کودکانی که مثلاً از بسکتبال یا آواز خواندن متنفر هستند، کودکانی که از نوشتن بی‌زارند، ممکن است با عواقب جدی مواجه شوند، زیرا املای صحیح کلمات و جملات، یک مهارت حیاتی است. ما باید به کودکان کمک کنیم تا بر بی‌میلی خود غلبه کنند و بتوانیم راه‌هایی برای تقویت املای دانش آموزان بیابیم.

ما می‌خواهیم بچه‌ها با اعتمادبه‌نفس، کلمات و جملات را بنویسند. این امر ممکن است اتفاق بیفتد! حتی کودکانی که از نوشتن خوششان نمی‌آید، ممکن است روزی به این کار علاقه‌مند شوند. در حالی که نوشتن با چالش‌های زیادی همراه است، مسیری برای به اشتراک گذاشتن داستان‌ها، جوک‌سازی، بیان افکار خشمگین نوجوانی، گفتن رازها، بازی کردن، متقاعد کردن مردم به انجام کارها و … است. به همین دلیل، باید بتوانید به کودک خود کمک کنید تا نحوه نوشتن صحیح کلمات را یاد بگیرد. 

در این مقاله از مدرسه ایران اروپا می‌خواهیم چند راهکار برای تقویت املای دانش آموزان به شما معرفی کنیم که می‌توانید به کودک خود کمک کنید. با ما همراه باشید.

چرا یادگیری املای صحیح کلمات مهم است؟

۱. نوشتن عملی است

هر روز برای انجام تکالیف و کارهای خود باید بنویسیم: چه در حال پاسخ دادن به سؤالات امتحانی مدرسه باشیم، پر کردن فرم در مطب دکتر یا نوشتن نامه مهمی. این کارها ما را ملزم به نوشتن املای صحیح کلمات و سازماندهی مؤثر اطلاعات می‌کند.

۲. املاء یک عنصر مهم در آموزش دانش آموز است

فرقی ندارد دانش‌ آموزان با دست یا با رایانه بخواهند بنویسند، بسیاری از تکالیف و امتحانات دانش‌ آموزان را ملزم به نوشتن پاسخ‌های کوتاه یا انشاهای طولانی‌تر به عنوان روشی برای ارزیابی آموخته‌های آن‌ها می‌کنند. همانطور که دانش آموزان بزرگ‌تر می‌شوند، از آن‌ها انتظار می‌رود که مهارت‌های نوشتاری پیچیده‌تری را نشان دهند و بتوانند کلمات را به درستی بنویسند. 

۳. نوشتن می‌تواند عنصر مهمی از شغل یک کارمند باشد

کارمندان در بسیاری از مشاغل ملزم به نوشتن متون روزانه هستند. کارمندان ممکن است پیام‌های تلفنی را دریافت کنند و کارهای اداری انجام می‌دهند یا گزارش‌های تحقیقاتی و مقالات را بنویسند. کارمندان هر کاری که انجام دهند، توانایی آن‌ها برای انجام کارشان ممکن است به توانایی آن‌ها در نوشتن بستگی داشته باشد. همچنین بسیاری از متقاضیان کار باید رزومه خود را هنگام درخواست برای شغل جدید ارسال کنند. خیلی بد می‌شود اگر در رزومه خود غلط املایی داشته باشید! مطمعناً هیچ شرکتی نمی‌خواهد فردی را استخدام کند که املای صحیح کلمات را بلد نیست. 

۴. نوشتن شکل مهمی از ارتباط است

نوشتن نامه و ایمیل روشی متداول برای حفظ ارتباط با دوستان، اقوام و همکاران حرفه‌ای ما است. نوشتن اغلب آخرین مرحله ارتباط است، زمانی که می‌خواهیم جایی برای شک و تردید باقی نگذاریم، به همین دلیل است که وقتی تصمیم‌های مهمی می‌گیریم، قراردادها، اجاره‌نامه‌ها و معاهدات را می‌نویسیم و امضا می‌کنیم.

۵. نوشتن می‌تواند خروجی مهمی باشد

بسیاری از مردم نوشتن را درمانی و راهی مفید برای بیان احساساتی می‌دانند که به این راحتی نمی‌توان با صحبت کردن بیان کرد؛ اما متن‌ها هم نباید غلط املایی داشته باشند! 

همین موارد است که اهمیت املای صحیح کلمات را به ما نشان می‌دهد!

تقویت املای دانش آموزان

۱. به کودکان اجازه کار سخت را بدهید

گاهی اوقات بچه‌ها فکر می‌کنند فقط باید کارهایی را انجام دهند که راحت هستند. تحسین کودکان به خاطر انجام کارهای راحت می‌تواند به کودکان نشان دهد که سخت کوشی به معنی انجام کارهای راحت است! هیچ از ما نمی‌خواهیم چنین چیزی را به کودک خود یا بدهیم! املاء سخت است و برای برخی از کودکان سخت‌تر از بقیه است و این اشکالی ندارد! نیازی نیست همه افراد در همه چیز خوب (یا سریع) باشند. ما می‌توانیم با قدردانی از سخت کوشی و حتی با انتظار به کودکان یاد بدهیم که می‌توانند املای صحیح کلمات را یاد بگیرند و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را بالا ببریم.

۲. نشان دهید که املاء مهم است

اگر از کودکان بخواهیم کاری سخت انجام دهند، باید آنقدر به آن کار اهمیت قائل شویم که ارزش کار کردن را داشته باشد. کودک خود را تشویق کنید کارت‌های تولد، یادداشت‌های مخفی، خاطرات روزانه، نامه‌ها، شرح عکس‌ها یا استدلال‌های متقاعدکننده در مورد هدیه تولد خود بنویسند. این کارها برای کودکان اهمیت دارند. شما می‌توانید آن‌ها را متقاعد کنید که نوشتن هر یک از این موارد، اهمیت دارد. گاهی به بچه‌ها کاغذ خوبی بدهید تا روی آن بنویسند. بگذارید افکارشان را با کلمات خودشان بنویسند. به آن‌ها کمک کنید تا تکالیف خود را انجام دهند و املای صحیح کلمات را به آن‌ها آموزش دهید.

۳. افکار حرف اول را می‌زنند

بسیاری از کودکان به دلیل ترس از اشتباه نوشتن کلمات، دوست ندارند چیزی بنویسند. املاء و دستور زبان اهمیت دارد. املای مبتکرانه کودکان را آزاد بگذارید تا از کل واژگان گفتاری خود در نوشتن استفاده کنند. کودکانی را که نگران املاء هستند، تشویق کنید تا کل افکار خود را با بهترین حدس خود بنویسند و سپس املاء را بررسی کنند. وقتی نوشته‌های کودکان را می‌خوانید، ابتدا با ایده‌های آن‌ها درگیر شوید و در مرحله دوم غلط‌های املایی را به آن‌ها نشان دهید.

۴. اشتباه اشکالی ندارد

برای تقویت املای دانش آموزان باید بدانید که خوب نوشتن به معنی درست نوشتن همه چیز در همان بار اول نیست. کتاب مورد علاقه فرزندتان پیش‌نویس‌های بسیار زیادی را پشت سر گذاشته تا هیچ غلط املایی نداشته باشد. فرزندان خود را تشویق کنید تا کارهای مهم خود را نیز بنویسند. همه این موارد یک فرآیند یادگیری هستند و بیشتر نوشته‌های مهم زندگی آن‌ها امکان بازبینی و بررسی املایی را فراهم می‌کند. 

هنگام تصحیح املای کودکان، به استدلال پشت حدس‌های نادرست آن‌ها توجه کنید. به آن‌ها کمک کنید تا مشکلات را حل کنند. به این ترتیب املاء به جای امتحانی دشوار تبدیل به یک پازل می‌شود. املای کلماتی را که در مورد آن‌ها مطمئن نیستید، مدل‌سازی کنید. به کودکان بیاموزید که چگونه از دیکشنری‌ها (و گوگل) برای پاسخ به سؤالات املایی استفاده کنند؛ اما حواستان باشد این موضوع تبدیل به یک عادت نشود که همیشه و همیشه بخواهند از روی دیکشنری نگاه کرده و املای صحیح را کپی کنند. 

ثبت نام در خبرنامه

دریافت به روز ترین اطلاعات و اخبار ما

مقالات بیشتر

همه چیز را با ما در میان بگذارید

drop us a line and keep in touch

شروع

پیش ثبت نام سال تحصیلی

1404-1405

برای ثبت نام لطفا وارد لینک زیر شوید

Call Now Button